Studiolampor

Det finnas många olika sorters studiolampor att välja på, både stora, flexibla och klumpiga. Det gäller alltså att köpa de rätta studiolamporna till rätt användning. Studiolampor är till för att lysa upp personen eller objektet som ska fotograferas samt bakgrunden. Studiolampor används både av professionella- och amatörfotografer.

Batteridrivna studiolampor

Med en studiolampa kan du lätt belysa ett objekt där det befintliga ljuset inte räcker till. Det finns både eldrivna samt batteridrivna studiolampor. De batteridrivna studiolamporna är portabla och kan lätt användas utomhus eller i en miljö där det inte finns tillgång till ström.

Lamporna har olika ljusstyrka beroende på modell och storlek. Studiolampan består också av ett blixtrör som blixtrar samtidigt som kameran slutare. Blixtröret och lampan är väldigt känsliga för stötar och måste skyddas av en kåpa vid förvaring.

Studiolampor kan också användas vid en videoinspelning. Ska du göra en liten videopresentation om dig själv eller spela in en liten videoblogg så är det smart att ha en liten smidig studiolampa som passar dig.