Energisparlampor

energisparlampaDen vanligaste energisparlampan är lågenergilampan som drar upp till 80 % mindre elektricitet än en vanlig glödlampa. Lampan har många miljövänliga fördelar jämfört med vanliga glödlampor; Minimal kvicksilverhalt, blyfria komponenter och testad för 600 000 kopplingar. Lågenergilampor passar bra för såväl ugnen och kylskåpet som för din bordslampa eller stilfulla fjäderlampor. Förnuftigt och funktionellt helt enkelt.

Lång hållbarhet

En lågenergilampa ger inte ifrån sig lika mycket värme som en vanlig glödlampa. De är vanligtvis dyrare än vanliga glödlampor till följd av den avancerade elektroniken. Men sett till livslängden är den inte dyrare i inköp än en vanlig glödlampa. Man beräknar att energisparlampor kan hålla 6-15 gånger längre än glödlampor.

Det är viktigt att man förhör sig hos fackhandlare om energisparlampan som man tänkt köpa är lämpad för ändamålet man tänkt sig. Energisparlampor fungerar till exempel inte med dimrar, och vid minusgrader kan de ge sämre ljustyrka. Energisparlampor tar i regel något längre tid att få full ljusstyrka, jämfört med glödlampor. Också ljusskenet är lite annorlunda än vanliga glödlampor. De har ett gult sken.